12 Kasım 2010 Cuma

11 Kasım 2010 tarihli basın açıklamamız

2009 yılının ilk 7 ayında 953,
2010 yılının ilk yedi ayında ise 226 kadın öldürüldü.

Bunlar resmi rakamlar. Kadın örgütlerinin çalışmaları gösteriyor ki bu kayıtlar dışında yüzlerce kadın da erkek şiddeti ve baskısıyla intihara zorlanarak “öldürülüyor”.

Türkiye’de son yıllarda kadın cinayetlerinin sayısı bir cins kırımından söz edebileceğimiz boyutlara ulaştı.

Katiller uzakta değil Hanemizde!
Koca, baba, erkek kardeş, abi, sevgili, ayrıldığı eş, amca, dayıları tarafından katledilen kadınların haberleri her gün gazetelerin 3. sayfalarında... Hayatlarımızı alan erkek şiddetinin adı hep “cinnet” , “sapıklık” , “delilik”, “hastalık”, “işsizlik”, “onur”, “gurur” , “namus” oluyor. Ya da boşanmak istemek, tuzluk uzatmamak, iftara yemeği hazır etmemek, telefonla mesajlaşmak, izinsiz annesine ziyarete gitmek, sık banyo yapmak, sürekli makarna pişirmek, çocuğunu göstermemek… Canımıza kastedenlerin hep bir “bahanesi” var ama belli ki biz kadınların hayatlarının bir “değeri” yok! Zira her gün üç kadın öldürülen bir ülkede, cins kıyımdan/ kadın katliamından söz edilip, meclisin olağanüstü toplanacağını sanırsınız. Oysa Yasamanın, Yürütmenin böyle bir gündemi, kadın cinayetleri son yedi yılda % 1400 artarken durdurmak için bir eylem planı yok!

9 Kasım 2010 Salı

Kadınlara çağrımızdır!

Uzun süredir kadın cinayetlerini görünür kılmak ve  kadın cinayetlerinin son bulması için mücadele etmeyi sürdürüyoruz.

Bu süreçte kadın cinayetlerine karışı birçok eylem, toplantı yapıldı. Ayrıca  İstanbul’da öldürülen bazı  kadınların davaları da takip edildi. Pippa Bacca, Sevim Zarif, Ayşe Yılbaş, Satı Korkmak davalarında müdahillik dilekçesi verildi. Müdahilliğimiz kabul edilmeyince bu davaların bir kısmını feminist avukatların da davayı üstlenmeleriyle takip etmeye devam ettik. Takip ettiğimiz davalarda erkeklerin bahanelerine haksız tahrik indirimi uygulanmadı.

5 Kasım 2010 Cuma

5 Kasım 2010 eylemi - Basın açıklaması


Erkeklerin Sevgisi Her Gün 3 Kadını Öldürüyor.

Başbakan Erdoğan ölen kadınlardan hiç söz etmezken, kadınlara 3 çocuk doğurmalarını tavsiye etmeye devam ediyor.

2009 yılının ilk 7 ayında 953 kadın öldürüldü.

Başbakana protesto