9 Kasım 2010 Salı

Kadınlara çağrımızdır!

Uzun süredir kadın cinayetlerini görünür kılmak ve  kadın cinayetlerinin son bulması için mücadele etmeyi sürdürüyoruz.

Bu süreçte kadın cinayetlerine karışı birçok eylem, toplantı yapıldı. Ayrıca  İstanbul’da öldürülen bazı  kadınların davaları da takip edildi. Pippa Bacca, Sevim Zarif, Ayşe Yılbaş, Satı Korkmak davalarında müdahillik dilekçesi verildi. Müdahilliğimiz kabul edilmeyince bu davaların bir kısmını feminist avukatların da davayı üstlenmeleriyle takip etmeye devam ettik. Takip ettiğimiz davalarda erkeklerin bahanelerine haksız tahrik indirimi uygulanmadı.
İstanbul Feminist Kolektif olarak geçen Cuma günü Başbakan Erdoğan’ı da ‘kadın-erkek eşitliğine inanmadığını ifade eden ve kadınları 3 çocuk doğurmaya çağıran söylemleri nedeniyle, ‘eşit değilsiniz denildikçe daha çok öldürülüyoruz’ ‘erkeklerin sevgisi her gün 3 kadını öldürüyor’ diyerek protesto ettik.

11 Kasım Perşembe günü hergün erkekler tarafından 3 kadın öldürülmesine dur diyen ve buna isyan eden kadınlar olarak kadın cinayetlerine isyandayız kampanyasını  tanıtmak  için sizlerle buluşmak istiyoruz.

Bu buluşmada kampanya dosyamızı, kampanya filmimizi sizlerle paylaşacağız. Basın toplantısını, ‘kadın cinayetlerine isyandayız’ kampanyasını sürdüren bağımsız feministler, Amargi, Mor çatı, Filmmor, Kadav ve Sosyalist Feminist Kolektif’ten kadınlar, öldürülen kadınların yakınları ve feminist avukatların katılımıyla düzenliyoruz.

Basın toplantısına katılımınızı bekliyoruz.

Kadın cinayetlerine isyandayiz!

İstanbul Feminist Kolektif

Tarih. 11 Kasım 2010 - Perşembe
Saat 12.00
Yer . Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası Birliği Makine Mühendisleri Odası (TMMOB)
Adres: Katip Mustafa Çelebi mah. İpek sok. No.:9/2 Beyoğlu/İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder